For your sincerity

COPYRIGHT WARNINGS : Please note that all content or photography is copyrighted by Noor Azeanthy and can only be used with strict permission from the owner. It is not allowed to download, to store, to copy, to reproduce, to use or to modify the images or the contents in any way, alone or in any other contact, without an advance written permission of Azeanthy Paiman.thank you so much..=)

Thursday, February 24, 2011

We Are Honey Bie

we're honey bie
you the only my honey bie
i'm the only your honey bie
you and i will be honey bie..

oh my honey bie
don't you ever call me honey,
if you don't trust me like i do,
if you never convince my love..

in my life
you the only one that made me fallen in love
like i'm love with musics
oh darling I LOVE YOU

and just now
you the only one that made me crazy in love
i don't care what people say, i don't bother how they looks,
the matters is with you....

but sometimes when we have a fight in love,
and i tend to make you mad and sad,
you cry and i follow you cry darling,
then we laugh again,
oh its really happen....=)

slow bridge guitar~~~~

Monday, February 21, 2011

Dear Hubby 'Honey

I need a solid foundation of making love between boy and girl
in this world..
then when i knew you for the very first time
and we made some appointment to be there...

and since we knew each others,
we are fallen in love and trying to love each others..

i try you try,
both of us trying to learn,
i do as you do,
both us making it together

when i called you MY HUBBY then you called me MY HONEY
oh my god!!!i felt wonderful

and when i called you BIE then you called me NEY
that's our lovely short name
made me smile at all..

But why there are people outside there
still trying to make us conflict
how come they are my dear
we should be strong here

bridge solo guitar~~~

Sunday, February 13, 2011

Knockin' On Heaven's Door Version Azeanthy Paiman (Modified)


Mama take this bagde of me
i can't use it anymore
it's getting dark, too dark to see
like i'm knockin' on heaven's door

knock knock knockin' on heaven's door
knock knock knockin' on heaven's door
knock knock knockin' on heaven's door
knock knock knockin' on heaven's door

Mama put my guns in the ground
i can't shoot them anymore
that long black cloud it coming down
i feel like i'm knocking on heaven's door

knock knock knockin' on heaven's door
knock knock knockin' on heaven's door
knock knock knockin' on heaven's door
knock knock knockin' on heaven's door

(Hiphop music)
oh mama please take off all my things
i don't need them anymore
since i know i will go
flying far away
oh god can you hear my voice
please fulfill my last wishes
and blessing all my beloved....




Friday, February 4, 2011

12 cara mengelakkan kecurangan dalam hubungan

Hello blogger!!!
Today i would like to share a few tips to avoid from unfaithful in relationship..this is from my deep intention and no copyright2 okey...huhu..so here they are..



1) Carilah GF/BF yang bukan kaki scandal...i means bukan jenis yang suka banyak peminat.kalau memang sudah dapat GF/BF yang jenis macam tu,apa boleh buat.terus kan but try to change her/his slowly but gradually...


2) Elakkan ada perasaan BOSAN dengan pasangan dalam perhubungan. sebab BOSAN tu tandanya tidak amanah dalam hubungan.Kalau memang GF/BF u all punya attitude macam tu,terima lah mereka seadanya..


3) Pandai-pandailah divide masa untuk si dia yang tercinta.kalau si dia busy,cubalah memahami keadaan si dia dengan hati terbuka and try cari alternative lain untuk tenangkan hati..=)


4) Sentiasa jujur dengan pasangan walaupun adakalanya luahan itu menyakitkan. rahsia or perkara yang si dia tahu melalui diri sendiri lebih menyakitkan daripada yang dia dapat tahu dari mulut kita.so jujurlah...=)

5) Bila gaduh or si dia buat perkara yang menyakitkan hati, janganlah terus2 mencari scandal.itu bukan professional namanya(pengalaman..huhu), be mature okey. cubalah cari alternative lain untuk gembirakan hati..=)

6) sebenarnya network sosial macam YM,WEBCHAT,FACEBOOK,FORMSPRING..sumanya just untuk bersuka-suki. jadi orang yang empunya account network social tu memang cuma mahu bermain-main.so janganlah kita cepat perasan or terpengaruh dengan kata-kata manis dekat site ni....


7) aaaa....bila si dia tiada kredit and tidak dapat msg kita, cubalah memahami si dia.apasalahnya berkongsi kredit dengan si dia..lebih baik share kredit daripada terus gaduh beb....pastikan ada konsep 'MEMBERI DAN MENERIMA' dalam hubungan korang..ini adalah salah satu langkah ke arah kejayaan rumah tangga tau...=)(just like what me and my lover have done)..hehe.


8) Cuba buat kelainan dalam perjalanan hubungan seharian..contohnya,mula-mula kenal dulu,just ber-contact melalui handphone or telephone, sekarang buat advanced sikit pula,try buat video call ker, macam YM and SKYPE...tidaklah si dia lupakan wajah kita.huhu..


9) ops..yang ni memang satu sebab yang menyebabkan pasangan selalu gaduh dalam hubungan-MENGONGKONG!!!memanglah mengongkong tu tandanya sayang,tapi jangan keterlaluan yaa..sebabnya,bila kita terlalu mengongkong,maka bermulalah saat si dia cuba mencari jalan supaya tidak dimarahi oleh kita..contohnya.MENIPU..tidak bestlah macam ni...=( (but my Hubby tidak termasuk dalam golongan ni okey!!..huhuhu)


10) Bila si dia pernah menipu dan membuatkan kamu hilang kepercayaan dengannya..memang masalah besar..tapi selagi si dia ada keinginan untuk berubah and mahhu kekalkan hubungan itu, kita seharusnya bagi dia peluang kali kedua or ketiga(but depends dengan apa penipuan yang dia lakukan)...mungkin ada sebab dia buat begitu dulu kan.so jangan terus menerus menghukum si dia begitu....TETAPI.....bila peluang kali kedua or ketiga masih dipersia-siakan oleh si dia,jalan yang terbaik adalah..TINGGALkan dia.buat apa nak jaga orang yang macam tu kan..huhu.


11) kepada kalian yang ada GF/BF yang dikenali ramai or punya ramai peminat,jangan salahkan si dia kerana dia adalah kelebihan tersendiri yang buat orang jatuh cinta kat dia..so cara untuk mengelakkan berlakunya perkara yang tidak diingini,janganlah terus ber-salah sangka dengan si dia,terimalah si dia seadanya dan cuba memahami diri si dia...jaga dia dengan lebih baik..


12) and kepada sesiapa yang ada niat mahu memasang dua ker tiga ker..i means still have intention to make scandal..padamkan keinginan itu..apalagi yang korang nak dari pasangan korang.korang dah pilih pasangan korang jadi GF/BF korang,mean dialah yang terhebat dalam hati korang..so janganlah terlalu DEMAND sangat..nanti jadi pula macam video kisah si RUMPUT...merana hidup..huhu...



ehemmm...panjang lebar nampaknya...ini baru 12 tips..actually i still have a lots of tips but i can't write down here because i have no time to provide here...so i just put the 'TOP' one to be displayed here..so if i screw your nerves or MENYINGGUNG PERASAAN korang...i am very apologizes for that...its all about my intention and these are my routine life in my relationship with my beloved Ejam...so,make our mind free and accept it openly....
orait..i will stop here..thank you for being my viewer...chayok2 for your all relationship...wish the best for you...amin~~~~

Thursday, February 3, 2011

Jangan Salahkan Ku

Mengapa ada yang bisa,
membuat kita terpisah,
sedangkan kita bercinta
bagai sedekad lamanya..

Mengapa engkau tak jujur,
mengatakan yang terbaik,
malah kau desak diriku,
kerana diri tercabar..

Jangan kau fikir ku tak tahu,
apa yang engkau fikirkan,
selama dengan diriku.....

Jangan kau sangka ku lemah,
terus bersedih untukmu,
cukup sudah ku derita atas pemergianmu dahulu...

jangan salahkan ku,
atas semua yang terjadi,
ini semua adalah kemahuanmu....

Universiti Teknologi Mara (UiTM Di Hatiku)

While i was studying in UiTm Shah Alam..i'm so pleasure to take a moment snapshot of my University as my memories...i will finish and leave my academic session within a years,so this is my time to take some photos for memorable...
 

as a student of UiTM, no matters what, this is my time for being useful for my University...therefore i try to make some revolution of my life for so that my dream will come true through the award and achievement in UiTM...i wish i can achieve and hold them as realities!!!

Wednesday, February 2, 2011

You made me Down(so i go)

Everytime i come to you and say Hello,
you will come to me and then you say Goodbye,
in your eyes..
i'm only a stupid barbie girl..

Oh everytime i come to you to confess my love,
you will come to me then you just laugh at all,
in your eyes...
my love is not important~an an~~

cho1:
i wish i could make you happy,
but since you made me down,down,down,
i felt fell~fell~fell
everytime..time~time so many time..

and now,
since i felt so bad,
i think that i should go~go~go,
oh yes now i will leave you..
and no more you boy...

and now..i just step away..
to find my better life..
oh better life..

cho2:
and now you will come to me,
and say that you will love me,
but now i just say,
no more chance for you..no~no ~no more..


repeat cho1 till end.
finished!!=)

Aku bisa Memilih

Cinta bukan mainan..
untuk dipersenda..
cinta adalah...
anugerah dari yang maha Esa...

(Change guitar's rhythm)

Beriku kesempatan untuk membuktikan..
Kesilapan dirimu..
jangan kau diam..
harus engkau buktikan,
kesilapan dahulu..
jika benar kau tak salah..

Cho 1:
Engkau yang tak mengerti..
tentang kesilapanmu..
sejak dahulu kala..

sedangkan aku masih..
mengenggam janji terpatri..
demi suatu perjanjian..

cho2:
Untuk apa..
kau kembali padaku..
cukup sudah..
Kau menyakiti hatiku..

ku tak bisa,
terima kau kembali..
Kumbang bukan seekor..
masih ramai di situ...
aku bisa memilih..

BRIGDE SOLO GUITAR

repeat cho1 and cho2..

FINISHED!!!=)

New Baby born!!!


'i'm just a little girl which is down to earth...
 i have my own principles that made me so brightness..

i try and try my hard to save my heart,
just typical love..
so that's the ways for me to find the joys..
like typical joys..

and never let the feeling of grief to haunt your mind,
because i trust..
there is wisdom for all of this...

come and let face it with courage,
together with me..
and don't say 'oh my poor' because of the past memories,
make our mind free..'