For your sincerity

COPYRIGHT WARNINGS : Please note that all content or photography is copyrighted by Noor Azeanthy and can only be used with strict permission from the owner. It is not allowed to download, to store, to copy, to reproduce, to use or to modify the images or the contents in any way, alone or in any other contact, without an advance written permission of Azeanthy Paiman.thank you so much..=)

Friday, February 4, 2011

12 cara mengelakkan kecurangan dalam hubungan

Hello blogger!!!
Today i would like to share a few tips to avoid from unfaithful in relationship..this is from my deep intention and no copyright2 okey...huhu..so here they are..



1) Carilah GF/BF yang bukan kaki scandal...i means bukan jenis yang suka banyak peminat.kalau memang sudah dapat GF/BF yang jenis macam tu,apa boleh buat.terus kan but try to change her/his slowly but gradually...


2) Elakkan ada perasaan BOSAN dengan pasangan dalam perhubungan. sebab BOSAN tu tandanya tidak amanah dalam hubungan.Kalau memang GF/BF u all punya attitude macam tu,terima lah mereka seadanya..


3) Pandai-pandailah divide masa untuk si dia yang tercinta.kalau si dia busy,cubalah memahami keadaan si dia dengan hati terbuka and try cari alternative lain untuk tenangkan hati..=)


4) Sentiasa jujur dengan pasangan walaupun adakalanya luahan itu menyakitkan. rahsia or perkara yang si dia tahu melalui diri sendiri lebih menyakitkan daripada yang dia dapat tahu dari mulut kita.so jujurlah...=)

5) Bila gaduh or si dia buat perkara yang menyakitkan hati, janganlah terus2 mencari scandal.itu bukan professional namanya(pengalaman..huhu), be mature okey. cubalah cari alternative lain untuk gembirakan hati..=)

6) sebenarnya network sosial macam YM,WEBCHAT,FACEBOOK,FORMSPRING..sumanya just untuk bersuka-suki. jadi orang yang empunya account network social tu memang cuma mahu bermain-main.so janganlah kita cepat perasan or terpengaruh dengan kata-kata manis dekat site ni....


7) aaaa....bila si dia tiada kredit and tidak dapat msg kita, cubalah memahami si dia.apasalahnya berkongsi kredit dengan si dia..lebih baik share kredit daripada terus gaduh beb....pastikan ada konsep 'MEMBERI DAN MENERIMA' dalam hubungan korang..ini adalah salah satu langkah ke arah kejayaan rumah tangga tau...=)(just like what me and my lover have done)..hehe.


8) Cuba buat kelainan dalam perjalanan hubungan seharian..contohnya,mula-mula kenal dulu,just ber-contact melalui handphone or telephone, sekarang buat advanced sikit pula,try buat video call ker, macam YM and SKYPE...tidaklah si dia lupakan wajah kita.huhu..


9) ops..yang ni memang satu sebab yang menyebabkan pasangan selalu gaduh dalam hubungan-MENGONGKONG!!!memanglah mengongkong tu tandanya sayang,tapi jangan keterlaluan yaa..sebabnya,bila kita terlalu mengongkong,maka bermulalah saat si dia cuba mencari jalan supaya tidak dimarahi oleh kita..contohnya.MENIPU..tidak bestlah macam ni...=( (but my Hubby tidak termasuk dalam golongan ni okey!!..huhuhu)


10) Bila si dia pernah menipu dan membuatkan kamu hilang kepercayaan dengannya..memang masalah besar..tapi selagi si dia ada keinginan untuk berubah and mahhu kekalkan hubungan itu, kita seharusnya bagi dia peluang kali kedua or ketiga(but depends dengan apa penipuan yang dia lakukan)...mungkin ada sebab dia buat begitu dulu kan.so jangan terus menerus menghukum si dia begitu....TETAPI.....bila peluang kali kedua or ketiga masih dipersia-siakan oleh si dia,jalan yang terbaik adalah..TINGGALkan dia.buat apa nak jaga orang yang macam tu kan..huhu.


11) kepada kalian yang ada GF/BF yang dikenali ramai or punya ramai peminat,jangan salahkan si dia kerana dia adalah kelebihan tersendiri yang buat orang jatuh cinta kat dia..so cara untuk mengelakkan berlakunya perkara yang tidak diingini,janganlah terus ber-salah sangka dengan si dia,terimalah si dia seadanya dan cuba memahami diri si dia...jaga dia dengan lebih baik..


12) and kepada sesiapa yang ada niat mahu memasang dua ker tiga ker..i means still have intention to make scandal..padamkan keinginan itu..apalagi yang korang nak dari pasangan korang.korang dah pilih pasangan korang jadi GF/BF korang,mean dialah yang terhebat dalam hati korang..so janganlah terlalu DEMAND sangat..nanti jadi pula macam video kisah si RUMPUT...merana hidup..huhu...



ehemmm...panjang lebar nampaknya...ini baru 12 tips..actually i still have a lots of tips but i can't write down here because i have no time to provide here...so i just put the 'TOP' one to be displayed here..so if i screw your nerves or MENYINGGUNG PERASAAN korang...i am very apologizes for that...its all about my intention and these are my routine life in my relationship with my beloved Ejam...so,make our mind free and accept it openly....
orait..i will stop here..thank you for being my viewer...chayok2 for your all relationship...wish the best for you...amin~~~~

No comments: