For your sincerity

COPYRIGHT WARNINGS : Please note that all content or photography is copyrighted by Noor Azeanthy and can only be used with strict permission from the owner. It is not allowed to download, to store, to copy, to reproduce, to use or to modify the images or the contents in any way, alone or in any other contact, without an advance written permission of Azeanthy Paiman.thank you so much..=)

Saturday, April 30, 2011

Cuti-cuti Malaysia Di Putrajaya




















16 comments:

shila suhaimi said...

welcome to my home=)

Azeanthy Paiman said...

tq2....i love this shila..hehe.

exyanne said...

wahhhhh.. ko gambar pakai apa ni?? ^_^.v..

Azeanthy Paiman said...

exyanna,sy pkai nikon kit saja...heee..

exyanne said...

wah.. buli tahan oh.. hm,sa suka.. Nikon apa tu?? sa tingu ko ada speedlite lagi smua tu.. D90 ni kurang2 sa tingu.. Hehehe.. ka?? nda pun D7000.. :-p

Azeanthy Paiman said...

hee...sy pkai nikon D3100 saja ni exyanne...cuma lense n setting jak yg brubah2...

anyway thanks yaa..hehe.

exyanne said...

cuba ko share apa lens ko pakai,apa setting,tiap2 gambar.. best tu,kira tulung2 kawan2 kita yang baru mo blajar la.. Hehehe.. lagipun,sharing is caring kan?? sa skrg pun mula share sudah tu,tiap kali buat shot,tapi,skrg sa lebih kepada hp la,sebab mo encourage orang untuk berlatih dulu sblum pakai DSLR kan.. Hehe.. ^_^.v..

Azeanthy Paiman said...

hehe..ngam la tu exyanne.sya pun pkai hp jak dlu before guna DSL...

bah boleh bah...actually..majority photos sya ni sy amik pkai lense 5omm f1.8 and lense standard..setting pula ISO100,shutter 1000sec, f 1.8-2.8 and picture quality Vivid..lebih natural..

saya x pkai flash time amik pic ni..tp klu ada flash available,bgus lagi..cuma kna cntrol amount light jak laa...

klu amik pic scene or lannscape, pkai lense wide lagi cntik..klu portraiture n gmbr dkat2,pkai yg standard jak pun ok sdh..=)

exyanne said...

Hehe,maksud sa,tiap2 kali ko post gambar kan,ko sertakan dia punya setting ba.. ^_^.v.. Mana tau ada kawan2 kita yang baru masuk era DSLRing ni,bulihla belajar mana2 setting yang patut.. Hehehe..

Azeanthy Paiman said...

oo..haha...bah2..nanti sya post sekali setting nya..nnti kamu view2 jak blog sya aarr..hehe..

exyanne said...

yeah.. gitu ba.. ^_^.v..

iyka syafika said...

wah..cntik sgt pic nye...
iyka suka..=)
awk pkai d3100..(skodeng cmmnt kat atas)...
iyka pn ngh simpan wet nie..nk beli kmera ugk..tp ika xthu nk beli yg jnis cm mne..kamu mesti arif kn bab2 nie..sbb klau bce kat internet pn..xphm2..huhuu..

exyanne said...

meh aku tolong jawab.. ^_^.v.. Hm,depend on penggunaan.. kadang2,ada orang lebih selesa gune Nikon,ade yang Canon.. ini majoriti klas kamera yang baru nak blajar,pilih.. Beza Nikon and Canon sangat banyak sebenarnya.. Nikon lebih kepada True Color,and Sharpness was better than Nikon (in it's class).. And saya penggemar Canon.. sebab,Canon warna dah memang delighting U always,kira tipu sikit ar,tapi,memang Cun,lagi satu,kamera ape tu tak penting,yang penting,blajar skil2 mantap KAK YAN kita ni.. ^_^.v..
btw,nikon lebih senang setting.. but I still love Canon.. ^_^.v..

Azeanthy Paiman said...

iyka..apa yg exyanne shared info tu mmg betul..no matter brand or type of camera, if kita xtau setting or tricker dsl,mmg x jdi...

sya sbnarnya pkai canon sblm ni.canon okey jg,cuma skrg nikon ada setting lebih skit dr canon. but act sama jer...

and pastikan beli camera yg settingnya complete ya. both canon n nikon are better..=)

exyanne said...

Hehe.. Sori sa merampas hak ko berkata2 ah Yan.. :-p

Azeanthy Paiman said...

ish..xda pa2 bah tu exyanne,bagus la bh kita bkongsi2 pndapat n info....hehe..